Kattungar födda 18 juli 2012

 

Idag är kattungarna 9 veckor, de blir bara mer sötare och underbarare för varje dag. På 9 veckors dagen var vi och vaccinerade första sprutan. Viktigt för Maine Cooner och speciellt kattungar är att de får avdödat vaccin, både för att de inte ska få någon infektion eller reaktion av vaccinet. Båda kattungarna mår toppen och är helt oberörda över att åkt några mil fram och tillbaka samt hälsat på hos veterinären. Toppen mentalitet!

 

Denna vecka har kattungarna hittat upp på köksbänken i köket, där finns katternas vattenfontän. Nally älskar att dricka vatten ur den, Traci däremot tycker bäst om att sitta i köksfönstret på fönsterbrädan och titta ut (som tjuren Ferdinan, utanför fönstret är det ett träd och massa fåglar). I helgen var kattungarna utomhus för första gången och luktade på luften, det var skön sensommardag med sol och 20 grader. Nally tyckte det var superspännande och skutta omkring på altanen och utforska tillsammans med mamma April. Traci däremot var mer misstänksam och det tog längre tid för henne att tycka att det var spännande att vara utomhus. Men till slut tog nyfikenheten över när alla katterna och jag var ute på altanen och hon ensam satt i dörren och titta.

 

Nu märks det mer och mer att kattungarna börjar bli stora till sättet, de är mycket mera med, pratar och medvetna om saker på ett annorlunda sätt. Det är lättare att prata och hantera dem, det känns i alla fall som de förstår vad jag eller de andra katterna försöker förmedla. Både Nally coh Traci är väldigt trygga och balanserade, välväxta, välpälsade och busiga som alla små kattungar. Ingen av dem sover i sängen, men det är alltid hoppa-lek.i-säng varje morgon innan uppstigning och varje kväll när det är läggdags. De är så underbara!

 

120920 - uppdaterade med nya bilder

 

 

Mainehappys´s Rookie Blue - 9 veckor

 

 

 

 

 

Mainehappys

Andy McNally

 

Hona

Svartsköldpaddstigré

 

9 veckor

 

 

 

 

 

 

 

 

Mainehappys

Traci Nasch

 

Hona

Svartsköldpaddsilvertabby

 

9 veckor

 

 

 

 

2012-09-19